Falfestés, restaurálás...

Dekorációs falfestés

Az ember akárhová néz, mindenhol képek veszik körül. Elég felnézni az égre, lenézni egy domb tetejéről, és még sorolhatnám. Ezek a mozgó, illetve álló képek természetes részeit képezik a mindennapjainknak. Sokszor hazavinnénk egy fénykép formájában, de arra kevesen gondolnak, hogy ezeket a képeket akár falra is lehet festetni. Gondoltál már arra, hogy Neked is lehet saját falfestményed? Elképzelted, de nem tudod felvarázsolni? Szívesen segítek. Azzal a céllal hoztam létre a honlapomat, hogy ötleteket adjak arra vonatkozólag, mivel teheted vonzóbbá lakásodat, gyermeked szobáját, irodád, üzlethelyiséged, esetleg garázsod, vagy annak csak az ajtaját. A dekorációs falfestés, otthonosabbá varázsolja a mindennapjaidat.

Galériámban néhány eredeti egyéni ötletet mutatok be, kivitelezés előtt, és utána.

Így kezdődött

Várkonyi Csilla vagyok. Egészen óvodás korom óta foglalkoztat a rajzolás, festés. Általános iskolában ez a szerelem egyre csak fokozódni látszódott, és máig lángol. Arra azért ügyelek, meg ne gyulladjak. :)

Rajzlapra felnőtt fejjel is sokat rajzoltam, amelyeket sokszorosítottam, és kórházak gyermek osztályain, illetve árvaházakban osztogattam, a kicsik legnagyobb örömére. Ilyenkor előkerültek a színes ceruzák, és már boldogan színeztek. Kislány koromban én is voltam kórházban, és emlékszem mennyire szerettem színezni. Úgy éreztem, hogy a gyerekek értékelni fogják az ötletemet, és így is történt. Előfordult, hogy a távozásom után az ablakból kiabáltak utánam, hogy: "Néni köszönjük a rajzokat, és hogy itt járt." Megható volt a pillanat.

Később az egyik barátnőm (Bea) megkért, hogy menjek át hozzá, mert szeretne rajzoltatni valamit a kisfiának. Örömmel szedtem össze a rajzoláshoz szükséges kellékeket, és indultam. Amikor átértem, elém rakta a figurákat: Mókus a fában, Vuk, madárkák, én pedig már fejben láttam elkészülve a munkát. Elővettem a rajzlapokat, és akkor kért meg, hogy most az egyszer ne lapokra rajzoljak, hanem a kisfia szobájának a falára. Elhűlten kérdeztem tőle: "Úgy gondolod menni fog?" mire azt a választ kaptam, hogy: "Aki rajzlapra tud, az, falra is tud festeni."

Valahogy akkor ott jobban hitt bennem, mint én saját magamban. Igazat adtam Beának, és elvállaltam. Az alapokat felfestettem, a többit a barátnőm fejezte be. Így kezdődött.

Falfestés, fal dekoráció, restaurálás


Jöttek sorban a felkérések gyermekszobára, orvosi rendelőre, melyet örömmel vállaltam. Mára eljutottam odáig, hogy a restaurálás mellett, csak ezzel szeretnék foglalkozni. Így jött a gondolat, hogy
vállalkozásba kezdek.

2010. januárjában fogalmazódott meg bennem, hogy elkészítem a http://www.falfestes-wallpainting.hu honlapomat, melyet a templom szobrok restaurálásával, kapcsolatos munkáimmal egészítettem ki. A feszületek,kőkeresztek, szakrális szobrok felújításával 2017. évben kezdtem intenzívebben foglalkozni. Azóta több faluban, községben újítottam fel kültéri feszületeket, melyeket pótoltam alapoztam, és megfelelő anyaggal festettem. A kőkeresztek felújítása megerősít a hitemben, és mindig öröm számomra Jézus és Mária mellett alkotó munkát végezni!

A web oldal segítségével, Ön is talál ötleteket, arra vonatkozólag, hogy milyen kép kerüljön a nappaliba, vagy a gyermekszoba falára, esetleg a hálóba, kávézóba, étterembe vagy irodába, netán masszőr helyiségbe.

Elképzelései megvalósításában állok rendelkezésére. Az ötletei valóra váltásában szeretettel várom kérdéseit, az elérhetőségeim bármelyikén.

falfestés
Videó megtekintése