Restaurálás

A környezetemben ismeretes, hogy falfestéssel foglalkozom. Így történt, hogy Kispáli község egyik lakója megkérdezte tőlem, vállalom a falu templom szobrainak restaurálását. Tetszett az ötlet, melyet kihívásként kezeltem. Mivel úgy érzem, a Mindenható Atyánkkal napi kapcsolatban, vagyok a szívemben, és a lelkemben egyaránt, ezért a válaszom rögtön IGEN volt. Nem sok idő telt el, felhívott telefonon Kispáli polgármestere, és megmutatta a 90 éves szobrokat, melyeken az idő valóban kifogott.

Ahogy a szobrokat nézegettük, szinte láttam magam előtt az elkészült változatot. Örömmel tapasztaltam, hogy a munkám végeztével, sokkal jobbat alkottam, mint amilyenre számítottam. Teljesen olyan érzés volt, mintha nem is én festettem volna. Hiszem, hogy a kezeimet odafentről vezették. A Márton szobornál komoly nehézségeim akadtak. Egyszerűen fogalmam sem volt milyen is legyen, amíg nem egy éjszaka megálmodtam a színeket. Szűz Mária szoborral kezdtem meg a munkámat, és négy éjszaka álmodtam vele.

A szobrok restaurálásával egyidejűleg a templomot is felújították. Külön öröm volt számomra, hogy kikérték a véleményemet a templom falszíneire vonatkozólag. Az összhatásra nyugodtan merem állítani, hogy csodálatos. Így alakult, hogy a dekorációs falfestés mellett, restaurálási munkákat is örömmel vállalok.

Zalai Hírlap cikkje a kispáli templom restaurálásáról >>

falfestés
Videó megtekintése